Flammkuchen geitenkaas, spek, honing en tijm
Zoek je nog naar een lekker borrelhapje, snack voor een gezellige middag of avond? Deze flammkuchen is simpel te maken en erg lekker.
De combinatie van gerijpte geitenkaas, spek, honing en tijm geeft de flammkuchen een mooie zachte smaak van hartig met zoet. Serveer hem in kleine stukjes als borrelhapje, in grotere stukken als snack of eet hem als lunch met een salade erbij.
Flammkuchen
Flammkuchen, ook wel tarte flambée genoemd, is een gerecht uit de Elzas. Om te testen of de houtovens heet genoeg waren, werd er een dun plakje brooddeeg op de bodem van de oven gelegd. Later werd het deeg belegd, aanvankelijk met crème fraîche, spek en ui.
Ik voeg er geitenkaas, honing en tijm aan toe en vind dat een gouden combinatie.
Flammkuchen in de broodtrommel; makkelijk om mee te nemen en koud ook heerlijk.
Flammkuchen goat cheese, bacon, honey and thyme
Ingrediënten
- 1 pre rolled pizza dough The pre rolled pizza dough is thin enough for the flammkuchen
- 2-3 tablespoons creme fraîche or you can also use Greek yoghurt
- 125 gram organic smoked bacon cubes
- 10 cm leek, washed and chopped
- 1 red onion, peeled and thinly sliced
- 20 olives
- 50 gram matured goat cheese 50+
- 3 takjes fresh thyme
- 1 tablespoon honey
- 1 tablespoon olive oil
Instructies
- Roll out the dough on a baking sheet.
- Spread the creme fraiche over the dough.
- Divide the leek, then the red onion, then the bacon, the olives and finally the goat cheese over the creme fraiche.
- Divide the thyme over it.
- Mix the olive oil with the honey and pour the mixture over the flammkuchen.
- Place the flammkuchen in a preheated oven at 180 degrees for about 20 minutes. The flammkuchen is ready when the dough is light golden brown.
- Serve warm or cold. Delicious as a snack, snack or lunch.
Tips
- Add some arugula on top.
- Before baking, add some cherry tomatoes on top.