Koken met Gabie

Druivensiroop met sinaasappel en kaneel

Druivensiroop met sinaasappel en kaneel

in Recepten, Zoet & Hartig 6 september 2023

Van Nederlandse druiven kun je heerlijke siroop maken met een vleugje vanille, kaneel en sinaasappel.

Met deze druivensiroop maak je op zomerdagen een geweldige mocktail of cocktail en in de winter een verwarmende drank met of zonder alcohol.

Mocktail van druivensiroop
Druivensiroop met kaneel en sinaasappel
Druiven in eigen tuin

Druivensiroop met kaneel en sinaasappel

Van Nederlandse druiven kun je heerlijke siroop maken met een vleugje vanille, kaneel en sinaasappel.
Gang Tussendoortje
Porties 1 liter

Ingrediënten
  

Druivensap maken

  • 1,2 kilo blauwe druiven voor ca 800 ml druivensap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl vanillepoeder

Druivensiroop met sinaasappel en kaneel

  • 800 ml homemade druivensap met kaneel en vanille
  • 1 sinaasappel geperst
  • 1/2 citroen geperst
  • 200 gram riet suiker

Instructies
 

Druivensap maken

  • Doe de druiven in een grote bak met koud water en spoel ze daarin schoon.
Haal de druifjes van de trossen.
  • Zet de druiven samen met het kaneelstokje, vanillepoeder op in een grote pan en laat zachtjes sudderen. De druiven barsten open en er komt druivensap vrij.
  • Als de druiven zacht geworden zijn (na ongeveer 20 minuten) doe je alles in de zeef en vangt het sap op.

Druivensiroop maken

  • Zet 800 ml druivensap op in een pan met het geperste sinaasappelsap, citroensap en rietsuiker.
  • Laat ca 20 minuten zachtjes sudderen en iets indikken.
  • Laat wat afkoelen.
  • Giet de siroop in een schone fles, sluit goed af en laat afkoelen in de koelkast.
Trefwoord Alcohol-vrij, Druiven, Siroop

Meer zoet & hartig

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept