Doperwtendip met ricotta en bieslook
Krijg jij al zin in een terrasje nu de zon wat vaker schijnt? De hummus van kikkererwten kennen we allemaal, maar op een terrasje in de zon smaakt deze dip nog beter.
Met deze dip van doperwten of jonge velderwten maak je een heerlijke frisse bonendip. Ideaal voor de zomerse avonden om je (geroosterde) groenten in te dippen of om op je crostini te doen met een muntblaadje.
Doperwten, velderwten zijn echte vitamine bommetjes. Het allerlekkerst zijn ze ze vers van het land. Gelukkig blijft de smaak ingevroren goed behouden en kan je er toch het hele jaar van genieten.
Doperwtendip met ricotta en bieslook
Ingrediënten
- 250 gram velderwten, doperwten vers of uit de vriezer
- 100 gram ricotta
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 8 takjes bieslook
- peper en zout
- 1 theelepel verse tijm
Instructies
- Kook de erwten 2 a 3 minuten. Niet langer, want anders verliezen ze de frisse en knapperige smaak.
- Doe de erwten met de andere ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer.
Notities
Tip: garneer met een vers blaadje munt.
Je kunt deze dip ook gebruiken als dressing voor een salade.