Zalmsalade met granaatappel en tijm
Zalmsalade met granaatappel en een tijm-citroen yoghurtdressing. Heerlijk als lunch met geroosterd brood. Ook gezond, lekker en handig om mee te nemen voor onderweg.
Zalmsalade met granaatappel en een tijm-citroen yoghurtdressing. Heerlijk als lunch met geroosterd brood. Ook gezond, lekker en handig om mee te nemen voor onderweg.
Recept geitenkaassalade met honing en cranberrycompote. De combinatie van cranberrycompote met de romige zachte geitenkaas en honing is perfect. De geroosterde zonnebloempitten maakt de salade helemaal af.
De eiermuffins kennen jullie vast al. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant ontstond tijdens mijn ontdekkingsreis: “Wat kan je doen met fenegriekzaad?”. Fenegriek is vooral bekend in kaas, maar wist je dat je er ook heel lekker mee kan koken en dat de zaadjes geneeskrachtig zijn? De zaadjes smaken erg goed in deze bietenmuffins, het geeft net dat extra bite en smaak.
De hummus van kikkererwten kennen we allemaal. Met deze dip van doperwten of jonge velderwten maak je een heerlijke frisse bonendip. Ideaal voor de zomerse avonden om je (geroosterde) groenten in te dippen of om op je crostini te doen met een muntblaadje.
Van een van de lessen in de cursus voeding en yoga had ik spinazie over. Als je het gebruikt in een salade heb je er niet zoveel van nodig. Wat kan ik hier eens mee maken? Avondeten staat al gepland dus het liefst iets als snack of voor de lunch en houdbaar.
Cheesecake, een heerlijk dessert voor het weekend. Ben jij ook zo dol op cheesecake? Een cursist tipte ons met heerlijke recepten voor een gezonde cheesecake. Ik koos zelf voor een volle biologische yoghurt uit de streek en maakte deze variant met bosvruchten.
De Pannenkoek wordt vaak gezien als een ongezonde (feest)maaltijd. Feest is terecht, maar ongezond? Met dit goede recept bevat een pannenkoek bouwstoffen, vitamines en mineralen, die een kind in de groei goed kan gebruiken.
Zelf echte Chai thee maken heb ik geleerd van Jeske Alblas van Centrum Yes in Schaarsbergen. De basis is water, melk, kruiden en wat suiker. Chai thee ruikt heerlijk en als je het proeft wordt je overvallen door een enorm gevoel van genot en warmte.
Wat doe jij met restjes groente? Vandaag heb ik stukje prei, paprika, bataat en een stukje aubergine bij de Chili Con Carne gedaan. Chili Con Carne kun je leuk serveren met een wrap of tortilla. Extra lekker met wat volle yoghurt en sla of een quacamole.
Altijd vlees is niet nodig en Chili kan je juist ook heel goed vegetarisch koken. Met dit recept mis je het vlees niet. De verschillende groenten zorgen voor een afwisseling in smaak en de kruiden geven een pittige Mexicaanse smaak.
Salade van rivierkreeftjes met verse basilicum.Basilicum laat zich goed combineren met vis en schaaldieren en geeft een heerlijke zomerse smaak.
Lekker een salade van avocado en sinaasappel. Een mooi lunchgerecht, bijgerecht of tussendoortje. Met deze salade krijg je voor langere tijd nieuwe energie. Heerlijk met de honing-mosterd dressing. De garnering met pitten en zaden zorgt voor een extra bite.