Kip-kerrie salade
Kip-kerrie, bijna voor iedereen een bekende combinatie. Wil je een gezonde kip-kerrie salade maken zonder mayonaise probeer dan dit recept. Lekker op brood of bij de borrel.
Lijnzaadolie
Dit recept bevat lijnzaadolie. Lijnzaad olie bevat omega3. Omega3 heeft je lichaam nodig bijvoorbeeld om vet te verbranden, voor gezond bloed en voor je zenuwstelsel. De olie maakt de yoghurtsaus smeuïger en extra lekker.
Een kip, die natuurlijk heeft mogen eten en buiten gescharreld bevat omega3 en 6. Dus kies voor een biologische of scharrelkip in dit gerecht.
Kip-kerrie salade
Kip-kerrie, bijna voor iedereen een bekende combinatie. Wil je een gezonde kip-kerrie salade maken zonder mayonaise probeer dan dit recept. Lekker op brood of bij de borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Borrelhapje, Lunch
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet (biologisch of scharrel)
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- halve gele of rode paprika
- groentebouillon
- 75 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel kerrie
- 0,5 eetlepel lijnzaadolie
- 0,5 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de kipfilet gaar in groentebouillon.
- Snij de paprika, sjalot en knoflookteen fijn en fruit zachtjes in de olijfolie. Laat de gefruite groenten afkoelen.
- Meng de yoghurt, lijnzaadolie, kerrie en peper en zout door elkaar tot een mooie saus. Snij de kip in stukjes.
- Voeg de gesneden kip en gefruite groenten toe aan de saus.
- Extra lekker op een slabedje. Lekker op een sandwich of in een wrap.
Notities
Tips:
- Maak van de overgebleven bouillon de lekkerste kippensoep, fruit wat groenten in een pan, voeg de overgebleven bouillon van de kipfilet toe en laat tien minuten koken.
- Maak 3 porties in het voren om snel sandwiches te kunnen maken voor in de lunchtrommel.
Trefwoord kerrie, kip, salade