Indiase berglinzen stoofpot met gele rijst (vegan)
Indiase berglinzen stoofpot is geen origineel gerecht, maar wel erg lekker. De berglinzen zorgen voor een goede bite waardoor je vlees niet mist! De stoofpot is vegan, gluten- en sojavrij.
Indiase berglinzen stoofpot is geen origineel gerecht, maar wel erg lekker. De berglinzen zorgen voor een goede bite waardoor je vlees niet mist! De stoofpot is vegan, gluten- en sojavrij.
Heerlijk comfort food voor januari: Marokkaanse couscous salade met een sinaasappeldressing gekruid met Ras El Hanout en gezoet met honing. Krijg je er al zin in?
Koken doe ik het liefst met groenten, maar ik ben flexitariër. Dat betekent dat ik ook heel erg kan genieten van een stukje vlees mits het verantwoord, biologisch, traceerbaar vlees is. Zoals deze Rosbief van Stichting Taurus.
Heerlijke vegetarische lasagne met tomatensaus, mascarpone en een iets crunchy wortel voor toch net even een lichte bite. Met prei, wortel, knoflook en tomaat uit blik is het ook een prima seizoensgerecht voor de winter; zelfs met de verse tomaat op de topping die uit Spanje komt.
Je maakt van de knolselderij in een handomdraai een romige soep met roomboter, tijm en een zoete aardappel. Knolselderijsoep is heerlijk. Deze soep past goed bij het winterseizoen en is low budget!
Indiase dahlsoep van mungbonen met vegetarische dashi bouillon van kombu (zeewier), komijnzaad en kurkuma. Later voeg je gember, rode peper en venkelzaad toe aan de soep. Deze soep geeft je een enorme boost; is versterkend voor lichaam en geest.
De combinatie van gerijpte geitenkaas, spek, honing en tijm geeft de flammkuchen een mooie zachte smaak van hartig met zoet. Serveer hem in kleine stukjes als borrelhapje, in grotere stukken als snack of eet hem als lunch met een salade erbij.
Deze week een vegetarisch recept voor een kidneybonen-chili gestoofd in chilikruiden en koffie. De smaak is stoer, pittig, warm en verwarmend. De smaak is zo stoer dat je het vlees niet mist. Ga jij het proberen?
Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook. Heerlijke verwarmende soep voor de winterdagen. Lekker na een stevige wandeling, als lunch, tussendoortje of met broodjes bij het avondeten. Wat is jouw favoriete soepmoment?
Gemarineerde geroosterde witte kool met rode ui, knoflook, kurkuma en gember. Door de witte kool een dag van te voren te marineren trekken de smaken van de kruiden goed in en ontstaat door de azijn met suiker een zoetzure smaak.
Smaakvolle pannenkoek van kikkererwten meel en kurkuma, zwart sesamzaad en bieslook. De kurkuma geeft de pannenkoek een mooie goudgele kleur. Lekker om te beleggen bij de lunch, als lichte avond maaltijd of als bijgerecht.
Herfst, de tijd van paddenstoelen. Shiitake mushrooms zijn mijn favoriete paddenstoelen om te eten. Ze smaken naar het bos met een bittertje er in wat perfect combineert met de zoete coconut aminos saus met honing in dit recept.