Oma’s rundvlees hachee met appelstroop en ontbijtkoek
Oma’s rundvlees hachee met ontbijtkoek maak je met biologisch rundvlees, appelstroop, kaneel en een plakje ontbijtkoek. De hachee wordt zacht en zoet van smaak. Deze hachee is heerlijk met brood, met (zoete) aardappelpuree, hutspot, Oma’s frieten, maar ook met rijst of rode kool.
Hoe maak jij runderstoofvlees?
Mijn favorieten zijn
- Bulgaarse stoofpot met wijn en tomatensaus
- Belgisch met mosterd en bier
- Indonesisch stoofgerecht rendang en
- deze Oma’s Hachee. Je maakt het met biologisch rundvlees, appelstroop, kaneel en ontbijtkoek. De hachee wordt dankzij de ontbijtkoek zoet en mooi gebonden. Probeer eens samen met zoete aardappelpuree met wortel en de gestoofde rode kool met Chinese twist.
Proef de oersmaak is de slogan van wildrundvlees.nl. Bij wildrundvlees.nl kun je vlees bestellen van runderen, die in Nederlandse natuurgebieden leven. Wij eten minder vlees en als we vlees eten zoveel mogelijk vlees van dieren, die een goed leven hebben gehad. Dieren, die buiten leven en bewegen en gevarieerd eten. Wist je dat de smaak echt anders is, maar ook de voedingswaarde? Een koe dat buiten beweegt en gevarieerd eet van gras en kruiden bevat bijvoorbeeld meer omega3 dan een koe uit de intensieve veehouderij.
Liever minder, maar dan ook beter vlees
Oma’s rundvlees hachee met ontbijtkoek en appelstroop
Ingrediënten
- 750 gram biologische rib-runderlappen
- 50 gram roomboter
- 3 grote uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 a 2 eetlepel(s) appelstroop
- 1 biologisch groentenbouillontablet (zonder gist en smaakversterkers)
- 3 plakken ontbijtkoek
Instructies
- Warm ca 400 ml water met de bouillon, kruiden, azijn en appelstroop vast op, zodat bij het toevoegen, het vlees niet teveel schrikt en daardoor malser blijft.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in vlees in stukken. Bestrooi het vlees met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen.
- Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min rondom bruin. Fruit vervolgens de ui en knoflook 5 min mee. Voeg het water met de kruiden, de bouillon, azijn en appelstroop toe. Zorg dat het vlees net onder water staat.
- Stoof de hachee in ca 3 uur zachtjes gaar. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit en schep af en toe om. Wil je het beter laten binden gaar dan een tijd met de deksel er gedeeltelijk af. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden door het nog ca 30 minuten zachtjes te laten garen met de deksel van de pan. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit de hachee. Serveer de hachee met aardappelpuree of rijst.
Tips
- Laat de hachee een dag rusten op een koele plaats. De smaak trekt er nog beter in.
- Maak van de hachee een ovenschotel met aardappelpuree en appel. Bedek een ovenschotel met de hachee, doe daarboven op de puree en maak deze mooi glad. Beleg de puree met ronde schijven appel. Bestrooi met kaneel en een klein beetje suiker. Zet 10-15 minuten midden in de oven op 200 graden.
Glutenvrij
- Gebruik i.p.v. ontbijtkoek de glutenvrije ontbijtkoek van Dambert. Deze is erg lekker in de hachee en maakt het extra kruidig van smaak.